Zapiekanka z papryką

Składniki
1 cukinia
2 pomidory
1 papryka czerwona
Sól
Pieprz
1 jajko
4 łyżki jogurtu naturalnego
Olej

Przygotowanie
Cukinię tniemy wzdłuż w plastry, smarujemy oliwą, pieprzymy, solimy i obsmażamy na patelni grillowej.

W naczyniu żaroodpornym układamy plastry cukinii, wykładamy na nią warzywa, zalewamy mieszanką jajek z jogurtem solą, pieprzem.

Pieczemy w piekarniku przez kwadrans w 180 stopniach. Podajemy z sałatą.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce