Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo

Składniki
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo.

2 tortille
3 ząbki czosnku
200 g mięsa mielonego
Oliwa
1 cebula
1 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka kolendry
200 g koncentratu pomidorowego
Sól
Pieprz
150 ml passaty

Pico de gallo
8 pomidorków koktajlowych
2 łyżki posiekanej cebuli
1 suszona papryczka chili
Garść świeżej kolendry
Sok z połowy limonki
Sól

Guacamole
1 ząbek czosnku
1 awokado
1 łyżka posiekanej szalotki
Sok z połowy limonki
Sól
Posiekana łyżka kolendry
Przygotowanie
Na oliwie smażymy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy mięso, smażymy i przyprawiamy kuminem, kolendrą, solą, pieprzem. Smażymy 5 min i dodajemy koncentrat pomidorowy i passatę. Dusimy mięso aż odparuje cały płyn.

Pico de gallo: siekamy pomidorki, mieszamy z cebulą, suszoną papryczką, szalotką, doprawiamy solą, sokiem z limonki i kolendrą.

Guacamole: awokado rozgniatamy widelcem, dodajemy starty czosnek, posiekaną szalotkę, sok z limonki sól kolendrę.

Na środek tortilly nakładamy uduszone mięso i guacamole, zwijamy tortillę w rulon i smażymy z 2 stron na patelni. Podajemy z pico de gallo.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce