Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią

Składniki
1 pierś kurczaka
80 g masła
2 ząbki czosnku
1 cebula czerwona
1 mała papryczka chilli
1 łyżeczka kaparów
0,5 kg pomidorów
bazylia
150 ml bulionu warzywnego
sól
Przygotowanie
Pierś kurczaka tniemy w plastry, solimy i obsmażamy na maśle (40 g) z dwóch stron na brązowo. Na pozostałym maśle smażymy czosnek, cebulę, chilli i kapary. Dodajemy pomidory, połowę bazylii, kurczaka, bulion i gotujemy 20 min. Podajemy z dodatkowymi listkami bazylii.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce