Składniki
4 jajka
1 sałata masłowa
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
1 pomidor
160 g tuńczyka w sosie własnym
ser kozi chevres
mielony pieprz
bagietka
DRESSING
100 ml oliwy
1 łyżeczka musztardy z gorczycą
szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki miodu
1 sałata masłowa
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
1 pomidor
160 g tuńczyka w sosie własnym
ser kozi chevres
mielony pieprz
bagietka
DRESSING
100 ml oliwy
1 łyżeczka musztardy z gorczycą
szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki miodu
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Na półmisku wykładamy sałatę, oliwki, pomidora w kawałkach, tuńczyka rozdrobnionego widelcem i kozi serek. Wszystkie składniki dressingu mieszamy. Sałatkę polewamy dressingiem i ozdabiamy ją przekrojonymi na pół jajkami i mielonym pieprzem. Podajemy z bagietką.
Przepisy