Sałatka Nicejska

Składniki
4 jajka
1 sałata masłowa
2 łyżki posiekanych czarnych oliwek
1 pomidor
160 g tuńczyka w sosie własnym
ser kozi chevres
mielony pieprz
bagietka

DRESSING
100 ml oliwy
1 łyżeczka musztardy z gorczycą
szczypta soli
1 łyżeczka soku z cytryny
pół łyżeczki miodu
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Na półmisku wykładamy sałatę, oliwki, pomidora w kawałkach, tuńczyka rozdrobnionego widelcem i kozi serek. Wszystkie składniki dressingu mieszamy. Sałatkę polewamy dressingiem i ozdabiamy ją przekrojonymi na pół jajkami i mielonym pieprzem. Podajemy z bagietką.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce