Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.

Składniki
CIASTO NALEŚNIKOWE:
1/2 szklanki mąki
szczypta soli
1 jajo
1/2 szklanki mleka
1/4 zimnej wody gazowanej
olej do smażenia
SOS:
4 pomidory
czosnek
1 łyżka masła🍛🍛🍛
sól
FARSZ:
400 g mięsa z piersi indyka pociętego w paski
pikantna papryka
sól
pieprz
olej
1 cebula
mozzarella
bazylia
Przygotowanie
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy i odstawiamy na 30 min. do odpoczęcia.
Pomidory tniemy drobniutko, czosnek ścieramy na tarce. Oba składniki podsmażamy na maśle, doprawiamy solą.
Paski indyka obtaczamy w pikantnej papryce, doprawiamy solą i pieprzem. Na oleju podsmażamy cebulę pociętą w piórka i indyka.
Naleśniki smażymy na oleju.
Na naleśniki nakładamy farsz i zwijamy. Naleśniki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, polewamy sosem pomidorowym, na którym układamy pociętą mozzarellę i bazylię. Zapiekamy kwadrans w 160 stopniach.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce