Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki

Składniki
10 krewetek tygrysich (mogą być mrożone)
1/2 szklanki kaszy kuskus
100 g zielonego mrożonego groszku
łyżeczka curry
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
papryczka chili
3 cm korzenia imbiru
sól morska, pieprz czarny
4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie
Przygotuj kaszę zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu produktu.

Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany imbir i papryczkę chili, dodaj przepłukany, osuszony groszek i smaż przez ok. 5 – 6 minut. Dodaj krewetki i dopraw je solą, pieprzem. Podsmażaj przez około 4 minuty. Kolejno dodaj sok z cytryny, curry, sól i posiekaną natkę pietruszki i podduś jeszcze około 4-5 minut.

Kaszę kuskus przełóż na talerz, na górze rozłóż masę z krewetkami i zielonym groszkiem.
To danie jest delikatne. Spożyj je najpóźniej drugiego dnia od przygotowania.
Danie na 2 porcje.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce