Składniki
10 krewetek tygrysich (mogą być mrożone)
1/2 szklanki kaszy kuskus
100 g zielonego mrożonego groszku
łyżeczka curry
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
papryczka chili
3 cm korzenia imbiru
sól morska, pieprz czarny
4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
1/2 szklanki kaszy kuskus
100 g zielonego mrożonego groszku
łyżeczka curry
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
papryczka chili
3 cm korzenia imbiru
sól morska, pieprz czarny
4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie
Przygotuj kaszę zgodnie z przepisem zamieszczonym na opakowaniu produktu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany imbir i papryczkę chili, dodaj przepłukany, osuszony groszek i smaż przez ok. 5 – 6 minut. Dodaj krewetki i dopraw je solą, pieprzem. Podsmażaj przez około 4 minuty. Kolejno dodaj sok z cytryny, curry, sól i posiekaną natkę pietruszki i podduś jeszcze około 4-5 minut.
Kaszę kuskus przełóż na talerz, na górze rozłóż masę z krewetkami i zielonym groszkiem.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany imbir i papryczkę chili, dodaj przepłukany, osuszony groszek i smaż przez ok. 5 – 6 minut. Dodaj krewetki i dopraw je solą, pieprzem. Podsmażaj przez około 4 minuty. Kolejno dodaj sok z cytryny, curry, sól i posiekaną natkę pietruszki i podduś jeszcze około 4-5 minut.
Kaszę kuskus przełóż na talerz, na górze rozłóż masę z krewetkami i zielonym groszkiem.
Przepisy