Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim

Składniki
2 piersi z kurczaka
kilka pieczarek
kawałek żółtego sera
pół papryki czerwonej
1 cebula
pęczek koperku
1 jajko
łyżka bułki tartej + do panierowania
olej do smażenia
sól, pieprz

Sos tatarski:
2 ogórki kiszone
4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki oczyść, cebulę obierz i podobnie pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyj i również pokrój w drobną kostkę. Koperek posiekaj.

Do przygotowanych składników dodaj jajko i bułkę tartą. Wszystko dokładnie wymieszaj. Z powstałej masy formuj okrągłe, płaskie kotleciki (jeśli nie będą się zlepiać, dodaj jeszcze trochę bułki tartej) i obtaczaj w bułce tartej.

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Sos do przygotowania przed podaniem kotlecików:
Ogórki pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z majonezem i przypraw do smaku.
Gotowe kotleciki możesz przechować w lodówce do 4 dni.
Danie na 2 porcje.
Przepisy
Kurczak z ryżem, papryką i brokułem
Zapiekanka z papryką
Naleśniki z farszem z indyka zapiekane w sosie pomidorowym z mozzarellą i bazylią.
Smażone plastry piersi kurczaka z pomidorami w maślanym sosie i z bazylią
Tortille z mielonym mięsem, guacamole i salsą pico de Gallo
Sałatka Nicejska
Pieczona papryka faszerowana
Krewetki z kuskusem, zielonym groszkiem i natką pietruszki
Dorsz zapiekany z ziemniakami
Kotlety z kurczaka z koperkiem i sosem tatarskim
Indyjski dal
Gulasz węgierski
Zapiekanka makaronowa
Zupa krem z buraków
Risotto grzybowe

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce