01

Pakuj odpowiednio, utrzymuj żywność świeżą na dłużej i oszczędzaj pieniądze

Po raz kolejny ugotowałeś za dużo? Szkoda, by czas poświęcony na przygotowanie obiadu się zmarnował. Szkoda też zainwestowanych pieniędzy.

Aby nic się nie zmarnowało i zachowało świeżość na dłużej, zapakuj pozostałości z obiadu do naszych pojemników Pyrex, które zostały zaprojektowane specjalnie do przechowywania żywności.

Po umieszczeniu żywności w pojemniku upewnij się, że pokrywka jest prawidłowo zamknięta – wówczas system „click” oraz uszczelka spełnią swoje funkcje
w zachowaniu świeżości.

Skorzystaj z możliwości odnotowania ołówkiem na opakowaniu daty rozpoczęcia przechowywania, aby kontrolować jego długość. Bez obaw! Po zużyciu żywności napis można łatwo zmyć np. w zmywarce.

Ustawiaj pojemniki jedne na drugich, by zaoszczędzić miejsce w lodówce czy w zamrażarce.

W zależności od tego, jak długo chcesz przechowywać żywność, wkładaj pojemniki do lodówki lub zamrażarki.

Nigdy nie wkładaj ciepłego jedzenia do lodówki ani zamrażarki, ponieważ podniesie to temperaturę wewnątrz urządzenia!

Kontroluj temperaturę w lodówce czy zamrażarce, a jeśli Twój sprzęt nie ma takiej funkcji, zaopatrz się w tym celu w specjalny termometr.

Kontroluj jakość żywności przez przezroczyste ścianki pojemników.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania w Twojej przeglądarce